Beveiliging

Elke computer die verbinding maakt met het internet loopt potentieel gevaar voor hackers, virussen, malware en spyware. Het is essentieel dat je op je computer(s) beveiligingssoftware (antivirus, firewall, anti-spyware en backup) installeert om je bestanden te beschermen en je veilig kan surfen en internetbankieren.

Een goede computerbeveiliging bestaat volgens ons uit volgende onderdelen:

1. Up to date software (Updates voor Windows, Office, Adobe, ...)

2. Een antivirusprogramma. Dit is de beste manier om uw computer tegen virussen te beschermen. Zorg er ook voor dat deze antivirus up to date is. De meeste antivirusprogramma's voorzien bijna dagelijks updates. Vertrouw niet enkel op de zogenaamde antivirus van uw internetprovider. Deze controleert enkel de binnenkomende e-mail op uw skynet of telenet e-mailadres op virussen maar niet uw Hotmail/Gmail adres of websites die je bezoekt.

3. Een firewall controleert het binnenkomende en uitgaande verkeer op uw computer en blokkeert inbraakpogingen van hackers.

4. Een antispyware programma. Spyware en malware zijn ongewenste programma's die op je pc geïnstalleerd worden. Meestal worden deze programma's meegeïnstalleerd wanneer je (gratis) software via internet installeert. Lees altijd aandachtig de tekst voor je op "Volgende" klikt bij de installatie van software. De meest gekenden spyware zijn Toolbars binnen Internet Explorer, wijziging van je internetstartpagina, valse antivirusprogramma's. Spyware is meestal ook de oorzaak van een traag werkende computer doordat er allerlei programma's op de achtergrond draaien.

5. Een backupsoftware die automatisch en op regelmatige tijdstippen een backup neemt van je e-mail, foto's en documenten naar een externe harde schijf. Gevorderde backupsoftware kan ook een 'image' maken van je computer. Dit is een backup met alle meegeïnstalleerde software en instellingen van je computer. Bij een computercrash kan je met deze image je computer terug herstellen in de situatie van net voor de crash.

Contacteer ons voor persoonlijk advies en/of installatie van deze software op al je computers.